Putsa och skär svampen i små bitar. Hacka löken. Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs löken varsamt så att den blir genomskinlig utan att ta färg
Blanda jästen med en tsk ljummet vatten + 2 krm strösocker och ställ den till sidan en stund. Sockret "äts upp" av jästen och kommer inte att finnas kvar i den färdiga pizzabottnen
Alla pizzaiola betyder på pizzabagarens vis, och innebär tomater och kapris. De allra flesta recept har även vitlök, lite oregano och ibland även lite oliver
4 portioner. 3 dl arborioris eller avorioris 25 g torkad karljohansvamp 1 liter vatten 3 msk svampfond eller kantarellfond 2 msk olivolja 1 gul lök, finhacka 5 g saffran 50 g smör 100 g riven lagrad ost 1 dl riven parmesanost Lägg den torkade svampen i
Risotto är en så tillfredsställande rätt, eller hur. Det krävs egentligen väldigt lite för att det ska bli gott - lite kärlek, omtanke och några goda ingredienser bara
Hacka upp den uppsvälda porcinin och blanda med ricotta, salt och peppar. Smaksätt med lite av det vattnet som porcinin svält i (massa massa massa smak)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.