Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda ner sparrisen och skeda över det bryntasmöret (ta inte med bottensatsen) ochsalvian
Gör en bottenredning på smöroch mjöl, häll på mjölken och låt koka upp. Smör. Skär upp filén och lägg upp tillsammans medpastan, servera med lite machésallad som är dresad med pressad lime
I samma panna som du stekte nötterna, ha i smör eller olja och finhackad vitlök och chili. Fungerar också fint med vanlig ofylld om man hellre känner för det
Ringla det bryntasmöret över pastan (se till att inte få med eventuellt bottensegment), strö över de rostade solroskärnorna och avsluta med att hyvla över parmesanosten
4-6 Gnocchi 900 g potatis (gärna amandine, colomba eller melody) 2 ägg 1 tsk salt 3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning) 2 msk smör (till stekning) 2 msk olja (till stekning) svartpeppar Bryntsmörmedsalvia 1 kruka salvia 50 g smör Till servering ca 1 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål med kapris, salvia, citron ochbryntsmör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
När smöret skiftar mot brunt är det dags att skeda det medsalviabladen över pastan. Servera genast pastan på varma tallrikar tillsammans med lite hyvlad parmesan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.