Häll upp på väl rengjorda plast- eller glasflaskor. Låt burken stå i 4-6 dagar. Rör om 1-3 gånger om dagen. Hanna Lindberg Hemgjord julmust Ingredienser 1 dl russin 3 torkade fikon 3-4 katrinplommon 1 dl ingefära, finhackad 1 dl torkade enbär (ca 1 1/2 kryddburk) lätt krossade i mortel 2 pomeransskal 2 muskotblommor 3 kryddnejlikor 10 gröna kardemummakapslar 2 stjärnanis 4-5 kanelstänger 2 tsk citronsyra 1+2,5 l vatten 400 g mörkt muscovadosocker el annat liknande råsocker 2 dl sodastart (recept ovan) Gör så här Blanda frukt, kryddor och citronsyra i en kastrull med 1 liter vatten. Låt stå övertäckt och vila med silduk i rumstemperatur 3-5 dagar. Låt flaskorna stå i rumstemperatur i 1-2 dagar för att kolsyras naturligt. 3-4 katrinplommon. 4-5 kanelstänger
Häll upp på väl rengjorda plast- eller glasflaskor. 4-6l stor glasbrunk eller dunk. SodastartRör samman alla ingredienser i en väl rengjord glasburk eller plastdunk
Receptet fick växa fram ur ”experiment-skallen”. Jag har i många år försökt få till det där goda vörtbrödet som är lite tyngre, mer rejält, med sötma av massor med russin och sirap
TweetE-postSkriv utWhatsAppDela på TumblrGillaGilla Laddar. Helst skulle jag velat baka med riktig vört, men det har jag inte fått tag på, så smaken fick komma från julmust, porter och smakrika kryddor
Hej hopp,. Nu är det ju verkligen inte lång tid kvar till julafton, I love it. Ska bli så himla mysigt. Jag har börjat testa en hel massa nya recept på saker som jag ska ställa fram på julbordet och en ny favorit är julköttbullarna som jag gjorde i helgen
DelaTweetaFölj. Enter your email address. Delivered by FeedBurner. Hej. Sportlovet är över oss, och i eftermiddag åker jag och familjen ner till Skåne där vi ska spendera sportlovet med min tjejs familj och alla kusinbarnen
15-20 cl julmust. Lägg isen ett lågt eller högt drinkglas. Mät upp rom och fyll upp med julmust. Garnera med apelsin, citron eller lime 4 cl rom, ljus eller mörk
Grädda i ca 10-15 minuter i 175 graders värme. Hej på er,. Hur har julhelgen varit. Jag har precis börjat piggna till här hemma så nu blir det full fart med inlägg igen
Hoppas ni testar brödet - lycka till. 16-18 dl rågsikt. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min. 16-18 dl rågsikt. ca 35-40 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.