Det här med vänner – när man är vuxen och hittar nya vänner i samma stad man bor i, och man bara undrar hur det kommer sig att man inte känt denne hela livet
Godmorgon. Helgfrukostar är någonting jag lärt mig ta tillvara på efter så många år av jobb med ob. Jag har inte riktigt förstått att jag numer har alla helger lediga sålänge Jag inte bokar upp dom – så jag lyxar till dom varje gång iallafall
Så – perfekt som studentmat eller storkok överlag passade ju gårdagens rätt perfekt. Vill man ta det steget längre så är den här chilin helt fantastisk – och jag använder faktiskt samma grund som i one-pot-quinoan men går några steg längre helt enkelt
Förutom att jag ska avsluta ett stort projekt som jag hållit på med ett tag nu och jobba min tionde heldag på raken (ja, jag börjar bli ganska mör, även om det är hemskt kul), så ska jag förbereda inför morgondagen, då Svenska dagbladet kommer hit och fotar
Det var dags för ett nytt experiment på frihand – det var längesen – och det funkade den här gången också (…) Glutenfria majstortilla-ish till kvällens superfyllda och smaskiga quesadilla-middag
Historieäta, vart just chowder kommer från verkar vara omtalat. Men mycket tyder på att det härstammar från fiskarfruarnas gemensamma gryta på bitar från dagens fiskefångst
Alla som har någon form av allergi eller intolerans, eller väljer bort vissa livsmedel av anledning vet också att det är dagar som dessa när konditorierna, Facebookflödet å Instagram fylls – av tjuvfuskande semmelätare – med bilder på bakverk i vad som känns som en evighet och man är ensam utan
I lördagens utgåva av Helsingborgs Dagblad fanns ett recept som jag föll för direkt. Det är en utmaning att laga mat på endast två (slöa) kokplattor nu under köksrenoveringen
Ingenting får mig att förflytta mig i tankarna så mycket som med kryddor och minnen från mat. Det behöver inte ens vara mina egna minnen, utan även matens historia eller min närhets varma / roliga berättelser om svunnen tid när just den här rätten intogs, de här dofterna kändes, grödor skördades
Jag är en sån person som gärna kastar mig med – eat your rainbow – för jag tycker det är ett ypperligt sätt att se till så man får i sig sånt man kan behöva
Jag lovade ju att ni skulle få uppdateringen på gårdagens ingefärsgodis 2. 0 – tycker ni precis som jag att de man kan köpa i asiatisk butik eller t ex Renée Voltaires är kanongoda – då kommer ni älska dom här
Förra söndagens lokaltidning GefleDagblad innehöll två hela sidor om recept på äppelkakor. Förra söndagens lokaltidning GefleDagblad innehöll två hela sidor om recept på äppelkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.