Getmjölken köpte jag från Eat and Joy, silduken från Eurokangas. Ricotta på getmjölk (ca 2 1/2 dl)1 liter (opastöriserad) getmjölk (alternativt ekologisk komjölk)1 tsk salt3 msk färsk citronsaftTa fram en kastrull och häll i mjölk och salt, sjud på låg värme, rör om konstant Ta kastrullen ur plattan just före mjölken börjar och koka, rör i citronsaften, rör om Nu borde mjölken skära sig (små partiklar börjar separera sig i vätskan), låt vila i 5 min(Vid detta skede skar inte mjölken sig för mig, jag lade kastrullen tillbaka på spisen och kokade upp vätskan, det gjorde susen)Lägg en dubbel silduk i en skål och häll i mjölken försiktigt
75 g ekologisk fetaost (gärna gjord på getmjölk). 75 g ekologisk fetaost (gärna gjord på getmjölk). Hur kan jag hittills ha lyckats undgå att lägga upp ett recept på ugnsbakad lax
100 g fetaost gjord på getmjölk. 1 liten zucchini - 200 g 100 g fetaost gjord på getmjölk. Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater och getost
jag hade också i lite smulad fetaost, gjord på bara får- och getmjölk. Nu har jag kommit i vardagsrutiner och blogglusten börjar infinna sig mer och mer
1200 g fetaost gjord på får- eller getmjölk. 1Potatisgratäng med fetaost, ca 50 min1400 g mjölig potatis 5 stora klyftor vitlök 1 rejält knippe persilja 200 g fetaost gjord på får- eller getmjölk 75 g smör 5 dl grädde 7 dl standardmjölk salt och svartpeppar 3 dl riven lagrad cheddar, västerbotten eller annan smakrik ostMarinerade kycklingspett
1½ dl vildrismix - eller vanligt råris1 medelstor gul lök2 stora vitlöksklyftor1 liter vatten3 msk lantbuljongpulver från Renée Voltaire - eller 2 - 3 vegetariska buljongtärningar1 burk hela, skalade tomater eller körsbärstomater - gärna från favoriten Mutti2 stora savoykålsblad, ca 75 g200 g morötter - jag tog babymorötter200 g färsk brysselkål1 litet blomkålshuvud, ca 350 golivoljasalt, pepparfärsk timjan1 paket getost eller fetaost av får/getmjölk - alternativt naturell tofuSkölj riset
½ fetaost (jag använder på getmjölk). ½ fetaost (jag använder på getmjölk). Förra veckan bestämde jag mig för att ha en dag i veckan när jag äter vegetariskt
halva förpackningen halloumiost, ca 100 g (jag använde den som är gjord på bara får- och getmjölk, finns att köpa på ICA). ca 100 g (jag använde den som är gjord på bara får- och getmjölk, finns att köpa på ICA)
150 g fetaost av får- och getmjölk. 150 g fetaost av får- och getmjölk. Den här lilla "småttochgotträtten" tycker jag ni ska unna er när det går att få tag på fina nektariner
1 paket fetaost av god kvalitet, dvs gjord på får- och/eller getmjölk. Det här är som en varm sallad, ett supergott tillbehör till kött eller fisk – men också alldeles utmärkt att servera för sig själv som vegetarisk mättande måltid
TipsDet behöver inte vara komjölk – experimentera gärna med att använda getmjölk eller fårmjölk. 1. Koka upp mjölk, grädde och salt tills det är 80 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.