Italiensk salamimed peppar, Körsbärstomater och Brieost…. Pajen serverades till en blandsallad med balsamicodressing samt en röra på creme fraiche och örter
Förutom vår standard quiche lorraine, som Axel prompt ska ha, så bjöds det också på en paj fylld med brieost, salami och tomater hämtat från bloggen Matplatsen
Det blev en medsalami och fetaost - en schlagerpaj. Rör i hop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en form med avtagbar botten (eller en vanlig pajform)
Rör hastigt ihop ingredienserna till degen och tryck ut i en form med löstagbar kant. Fräs den hackade och sköljda purjolöken i lite smör tills den blir mjuk och glansig, krydda med salt och peppar
Var försiktig med salt då både salami och ost ger sälta. Helgen närmar sig med stormsteg så därför tyckte jag det skulle passa extra bra med ett "helgrecept" idag
Hade en underbar vecka med solsken, skidåkning och mysiga kvällar. Nog om ursäkter, självklart tänkte jag tipsa om en supergod matpaj bestående av brieost och salami
Rör hastigt ihop ingredienserna till degen och tryck ut i en form med löstagbar kant. Fräs den hackade och sköljda purjolöken i lite smör tills den blir mjuk och glansig, krydda med salt och peppar
Lägg de på en plåt med bakplåts papper. Skiva salami korven i så tunna skivor som möjligt. Grädda i ugnen på 125 grader tills de blir torra och knapriga
Nu efter en lång tid (vi behöver inte gå in på antal år faktiskt utan låt oss säga att det var några år sen) har jag hittat ett recept som med lite modification smakar precis som mammas chokladsalami
Salami och färskostfylld köttfärsrulle med rotfruktskaka. Men ibland känner man för att variera sig och här kommer en variant med inspiration från just Marias köttfärslimpa samt från sajten Världens bästa matblogg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.