Ja, då var jag tillbaka i det gråa trista Örebro igen efter en vit och mysig Timrå-vistelse. Det ska bli så skönt med ett rent och fint hus och ett välfyllt kylskåp inför en härlig avslutning på mitt sportlov
Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Massar utmärkt till kyckling- och hönsrätter. Strö över mjöl och späd under omrörning med vätska. Currysås är väldigt gott men jag har aldrig lagat såsen från grunden tidigare förrän nu
4 fläskkotletter. 1. Lägg de fyra kotletterna i en ugnsfast form. 2. Vispa samman de andra ingredienserna. 3. Häll vispet över kotletterna och grädda i ugn, 225 grader i ca 45 minuter
Det är inte så dumt att snabbt röra ihop sin egen currysås. 2-3 tsk curry. 2-3 tsk curry. Det finns en del olika sätt att göra det på och här kommer ett av dem
Krydda med kryddorna. Servera med potatis eller ris och en sallad. 6 st fläskkotletter. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt det små koka ca 5-6 min. Häll såsen över kotletterna och in i ugnen ca 30-35 min. 14 6 st fläskkotletter
går givetvis att byta ut mot nöt- eller lammkött. Börja med att putsa köttet och ta bort allt fett som du inte vill ha och ta bort senor och dylikt som kanske finns på köttet
Servera till kyckling-, kött-, grönsaks-, ägg- och risrätter. Det är viktigt att curryn får fräsa med i margarinet, då kommer nämligen currysmaken bättre fram
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.