Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Jag är faktiskt riktigt nöjd med slutresultatet, frasiga gifflarmed ost och skinka som fyllning. Men som svågern sa, varför ge sig på gifflar när jag inte är den mest utvecklade "bagerskan" i sta'n
Det var ett bra tag sedan jag gjorde tvåfärgade gifflar och tyckte det var dags igen. Denna gången har jag gått efter eget huvud, fyllt dem med hasselnötskräm/nutella och använt mig av min erfarenhet
Lägg gifflarna på plåtar med bak-plåtspapper. Rör i oljan och ringla chokladen över gifflarna. Pensla gifflarnamed uppvispat ägg och grädda i 8–10 minuter
Rulla ihop gifflarnamed start från den bredaste delen. Lös upp jästen med lite av vätskan. Lägg gifflarnamed skarven nedåt på plåtar med bakplåtspapper
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.