Produktbild användes med tillstånd från Polarbröd. Ett bröd som består av runda kakor som både till utseendet, konsistens och smaken påminner en hel del om tunnbröd, men dessa är något tjockare
Ett väldigt snabbt (beror på hur många man gör iofs. ) och mycket gott bröd. Hos oss i hälsingland heter det glödhoppor (glöhöpper) men Leila kallar det för stompa
Jag har flera olika recept på Glödhoppor men det här är det första som är anpassat för allergiker. Brödet är lätt att göra, glutenfritt, äggfritt och även mjölkfritt om du använder laktosfri filmjölk
Dagens middag har jag kopierat rakt av från Mama Skoglys blogg Smaskelismaskens. Hon bjuder alltid på så bra och smaskiga tips, bl a anammade jag henne tips om Sloppy Joes som bra husvagnskrubb, men omvandlade det till perfekt efter en dag i backen krubbsom naturligtvis går hur bra som helst att äta vilken årstid, vilken vecka och vilken dag som helst
Vinnarna av Polarbrödstävlingen är utsedda och dessa är. evamarNorrländska quesadillasglödhopparökt lax eller rökt renstekriven västerbottensostolivoljaGör så här
Blanda ihop alla ingredienser, knåda väl. Kavla ut en "degklump" tillräckligt stor för din stekpanna. Kavla den väldigt tunn, tag gärna en kruskavel på slutet, eller nagga den med en gaffel
Degen till glödhoppor bör man göra hemma och de kan också stekas i en vanlig stekpanna, men gräddas det på lagg eller lock utei skogen får du ett oslagbart och nygräddat bröd på plats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.