Glödhopporna. Glödhoppor (12-15 kakor). Ikväll är det dags för årets första julbord som går av stapeln hemma hos Frida tillsammans med Lisa och allas våra respektive
Produktbild användes med tillstånd från Polarbröd. Ett bröd som består av runda kakor som både till utseendet, konsistens och smaken påminner en hel del om tunnbröd, men dessa är något tjockare
Jag har flera olika recept på Glödhoppor men det här är det första som är anpassat för allergiker. Stek upp samtliga degkakor till fina, gyllenbruna mjuka tunnbröd (glödhoppor)
Vinnarna av Polarbrödstävlingen är utsedda och dessa är. evamarNorrländska quesadillasglödhopparökt lax eller rökt renstekriven västerbottensostolivoljaGör så här
Blanda ihop alla ingredienser, knåda väl. Kavla ut en "degklump" tillräckligt stor för din stekpanna. Kavla den väldigt tunn, tag gärna en kruskavel på slutet, eller nagga den med en gaffel
Degen till glödhoppor bör man göra hemma och de kan också stekas i en vanlig stekpanna, men gräddas det på lagg eller lock utei skogen får du ett oslagbart och nygräddat bröd på plats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.