Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme. Stek de färska kantarellerna i lite smör så att vätskan i svamparna reduceras (eller om du har frysta - tina dem i rumstemperatur
Nougatmandlar med kanel & kakao. Tag då av kastrullen från plattan och stjälp upp mandlarna på ett bakplåtspapper, separera dem med hjälp av en trägaffel
Städade och donade på och på kvällen ställde jag mig och bakade två sorters kakor (plus lite fusk med skurna pepparkakor av en färdig deg som blivit över i kylskåpet)
Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme. 200 g färska kantareller. 11/2 rödlök. 12 dl grädde. 1salt och pepparStek de färska kantarellerna i lite smör så att vätskan i svamparna reduceras (eller om du har frysta - tina dem i rumstemperatur
Strö det över den gyllenbruna potatisen och servera med aioli. Sätt ugnen på 225 grader. Baka i ugnen i ungefär 25-30 minuter eller tills de är gyllenbruna. 2 salladslökar. Rostad potatis1 kg mindre potatisar 4 msk neutral olja 2 salladslökar 1 msk havssalt
Stek svampen i smör, salta, tillsätt mjölet och späd med mjölk och grädde under vispning, smula ner buljongtärningen och sjud i 3 minuter 2. Knäck ägget på en tallrik och vispa lite med en gaffel, lägg lite ströbröd på en annan tallrik, doppa fisken först i ägget sedan i ströbrödet och stek fisken, salta 3. servera fisken med kokt potatis och sås, och fräst spenat 600g rödspätta. 25g smör. 250 g kantareller. 2 msk smör. 1/2 tsk salt. 2 krm peppar. 2 msk vetemjöl. 1/2 tärning grönsaksbuljong
Ner med äggen ett i taget, blanda i vetemjöl, bakulver och vaniljsocker rör om. Idag firade vi min kollega som fyllt 27 år grattis i efterskott grattis Elin. 16 muffinsSMET 1200 GRAM SMÖR2 DL SOCKER4 ÄGG4 DL VETEMJÖL2 TSK BAKPULVER2 TSK VANILJSOCKERSMET 250 GRAM SMÖR1 ÄGG1. 25 DL SOCKER1 TSK VANILJSOCKER0. 5 KRM SALT2 MSK KAKAO0. 25 TSK BAKULVER1 DL VETEMJÖLFyllning en Droste chokladknapp mjölkchoklad och vitchoklad. 2. Gör iordning smet 2 i en separat bunke. Häll i smet från smet 1, lägg på en chokladknapp och toppa med en klick av smet 2. In i mitten av ugnen 175 grader 18-20 minuter. 2 D. 25 DL SOCKER
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.