Min palsternackskaka medmorotspulver såg dagens ljus och fick klart godkänt av familjen, som efter en del klurande faktiskt kunde lista ut vad kakan innehöll
Häll upp smeten i en brödform med ett bakplåtspapper i. The post Mjukt bröd bakat på kokos – och bovetemjöl (glutenfritt) appeared first on Hur bra som helst
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Min man har redan ätit tre-fyra bitar men uppdelat på två dagar, tack och lov. Jag har sett flera varianter på mjuka kakor med kokostosca som blåbärskaka, chokladkaka, kladdkaka ochmed en helt vanlig sockerkaksbotten
Att baka glutenfritt bröd tar ingen tid alls - i jämföresle med vanligt bröd som oftast ska jäsa. Det är många som ifrågasätter mitt val att äta glutenfritt här - eller egentligen ifrågasätter de inte det, de undrar mer hur det ens är möjligt att leva glutenfritt i landet av pasta och pizza
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Nja, nu har jag väl inte tänkt mig att hamna i en kaka precis - även om likheterna är påfallande - men det måste ju finnas andra sätt att komma till användning för oss mänskliga banan-look-alikes
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött påoch testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Lycka nu till med lax- och räktårtsbaket. Tycker du inte om pepparrot kan du ta enbart naturell färskost och i stället smaksätta med det du tycker om, och vid behov använder du förstås laktosfri färskost
Även till ostbrickan, vare sig du är vegan , gluten- eller laktosintolerant eller inte. Det här blev kex att ta medpå resan och som passar att lägga ner på vilken utflykt som helst
Den här gröten är glutenfrioch gjord på quinoaflingor. Tillsammans med färska blåbär, blåbärssirap - egengjord eller köpt - samt mandelmjölk blir det en bra start på morgonen innan man ger sig ut i världens vimmel
Den är saftig och "tät" i konsistensen och passar förträffligt till en god kopp grönt eller vitt te på eftermiddagen när blodsockret börjar dala och det soliga humöret börjar vackla
Komplettera sedan mjölerna med Pofiber (fibrer från potatis), Fibrex (fibrer från sockerbeta), psylliumfrön, chiafrön och/eller linfrön för att göra bröden mer närings- och fiberrika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.