150 g
smör 1 ¾ strösocker 2 dl havremjöl, eller mixade havregryn 3 dl mandelmjöl 2 ½ dl majsstärkelse, maizena 1 tsk vaniljsocker 5 dl blåbär 2 dl vispad philadelphiaost 2 msk strösocker Instruktioner Sätt ugnen på 175 grader Blanda ihop smör, socker, havremjöl, mandelmjöl, maizena och vaniljsocker till en smulig deg. Tryck ut hälften av degen i en pajform ca 22-24 cm i diameter. Blanda blåbären med strösockret och fördela över pajbotten. Fördela resten av smulorna över. Grädda mitt i ugnen ca 45-50 min Lägg aluminiumfolie över sista 10 minuterna om det behövs. Ta ut pajen och låt svalna något. Vispa philadelphiaosten tills den blivit fluffig och bre över den svalnade pajen. Strössla över blåbär och servera! 3.5.3229
Blanda ner socker, bakpulver, havregryn och potatismjöl och blanda till en jämn smet. Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag
Blanda sedan smöret med resten av ingredienserna till pajbotten. Blanda sedan i blåbären. Fördela fyllningen jämnt över pajbottnen och grädda i ungefär 20 minuter
I ärlighetens namn ska jag säga att alla barnen ratade denna. Men vi två vuxna som gärna äter sockerfria alternativ tyckte att den funkade och vi åt glatt upp det vi hade på tallriken
Glutenfri smörgåstårta "Club sandwich". Det som är så bra med smörgåstårta är att man kan använda i princip vad som helst som finns i kylskåpet, röra ihop och fylla i en tårtbotten
Separera äggulan och äggvitan från varandra och lägg i varsin bunke. Glutenfri. Frasig Blåbärspaj. Vänd i sockret med en slickepott så det precis blandas
Det var ett tag sedan jag lagade LCHF, men nu kände jag plötsligt för det. Det är ju det som är så fantastiskt med matlagning, det finns så OTROLIGT mycket att välja emellan
I morse var jag ute på min första joggingtur och det var så himla skönt. Det är en speciell känsla när isen smälter och man inte behöver ha dubbar under skorna
Låt stå några minuter längre i ugnen om du vill att hela pajen får en knäckig yta. Supersmarrig naturligt glutenfriblåbärspaj som blir knäckig i kanterna och lite lösare i mitten
Sanna har många härliga recept för övrigt, kolla hennes blogg. Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt de blöta och blanda ihop tills du får en deg
Jag gillar när saker och ting inte tar så förbaskat lång tid. När jag var och hälsade på i Karlstad för några veckor sedan hade mamma gjort en glutenfri äppelpaj som var jättegod - och jag som inte ens brukar tycka om bakverk med äpple i
Den färdiga glutenfria pizzabotten är bekväm att ha på lut i kylen och är i mitt tycke riktigt god, men självklart kan du använda vilken sorts pizzabotten du vill och i övrigt följa receptet
Här är ett busenkelt recept på blåbärspaj som jag serverar med Kesella Dulce de leche (hur god. Pajdegen räcker till 4 små pajer, jag fick lite över som jag gjorde bollar av, visar det framöver. Ta fram matberedaren och lägg i 50 gram smör, 6 färska dadlar, 0,75 dl bovetemjöl, 0,5 dl mathavre, 0,5 dl kokosflakes, 1/2 dl naturella cashewnötter, lite vaniljpulver, kardemumma och mixa till en jämn deg. Fördela över pajdegen på formarna och ställ i ugnen på 200 grader. Grädda 20 minuter och jag la över folie på pajerna efter halva tiden för att de inte skulle brännas vid. 6 färska dadlar. 0,5 dl kokosflakes. 1/2 dl naturella cashewnötter
Det blev grillmiddag á la pappa och efterätt á la Linda genom en blåbärspaj med nyplockade blåbär. Sista myskvällen hemma hos mina kära föräldrar innan jag imorgon tar mitt pick och pack och flyttar till England
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.