Igår svängde jag ihop mitt favoritbröd - en glutenfriformfranska som fungerar utmärkt som rostbröd. Något som jag vill hinna baka oftare än faktisk bröd
Den här glutenfriaformfranskan är gjord på ljus glutenfri mjölmix och blir härligt luftig och mjuk. Väg gärna ingredienserna istället för att mäta, det är extra viktigt vid glutenfri bakning eftersom glutenfritt mjöl lätt packas samman
Som du säkert vet vid det här laget har jag och det glutenfria mjölmixerna krigat hårt många gånger och de flesta gångerna har det gått käpprätt åt varmare breddgrader
Givetvis glutenfritt. Oj, vad den här helgen gått fort. Har knappt hunnit med något känns det som. Jonny har varit sjuk hela helgen och när jag vaknade imorse så kände jag lite i halsen, typiskt
Xantangummi fungerar som ett bindemedel och kan användas istället för eller tillsammans med fiberhusk som är vanligt i glutenfria bröd här i Sverige, för att få bra konsistens och saftighet
Det är luftigt och inte det minsta torrt och smakar precis som en formfranska ska göra. Det här brödet är det närmaste ett perfekt bröd jag har kommit tror jag
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla. Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl 1 plåt. Bröd, Frön, Glutenfritt, Hårt Bröd, Knäckebröd, Majsmjöl 2 dl majsmjöl
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Här är recept på Glutenfria frallor. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.