Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
Jag har även använt äppel- och päronpuré i smeten, vilket bidrar med lite sötma och saftighet. Jag testade att använda rismjöl i detta bakverk, ett glutenfritt mjöl som jag nästan aldrig tidigare har använt
Testa med en provsticka då det skiljer från ugn till ugn. dela kakan på längden så du får två lika stora bitar, häll på fyllningen på bägge delarna på den sida du skar, kakan ska blötas upp av fyllningen, sprid ut hallonen sen så slår du i hop kakan igen och då har du fått en kaka med fyllning i mitten
Igår bakade jag en mjuk kaka(Sockerfri och glutenfri) med smak av apelsin och choklad. Mixa ihop allt och häll ned i en smord sockerkaksform (Jag smörjer med smör/kokosfett och har lite mandelmjöl eller kokos istället för ströbröd)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.