Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd. Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag bakar oftast minst en gång i veckan, och har hittat ett koncept som jag tycker fungerar
I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl
Mjuka och luftiga glutenfriatekakor. Glutenfriatekakor med havre (ca 10 st)25 g jäst. 2 dl glutenfria havregryn. Dela degen i ca 10 delar beroende på vilken storlek du vill ha på dina tekakor. Kavla ut dem till tekakor, ca 1/2 cm tjocka. Nagga tekakorna och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 2 dl glutenfria havregryn
Det här är en variant av tekakor innehållande rågsikt. Snart lunch. Jag är superhungrig. Kanske inte bästa tillfället att blogga om goda frukostfrallor, men jag gör det ändå
10 tekakor. 4 dl glutenfria havregryn (tex semper eller friends of Adam). Jag smaksatte mina tekakor med 1tsk brödkryddor men det är lika gott utan 10 tekakor 5 dl mjölk. 4 dl glutenfria havregryn (tex semper eller friends of Adam)
Grova och fiberrika frallor med lite surdegskaraktär och nötig smak. Glutenfriagrova frallor med frön (10 st). 2 dl glutenfria havregryn. 2 dl glutenfria havregryn
I Uppsala firas Valborg med pompa och ståt, många tusen som kommer sig ut i parker och på gator. Om solen är framme blir det garanterat picknick och här är ett recept på en saftig och inte helt onyttig banankaka, perfekt att ha med ut i picknick korgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.