Men – de här blev ändå väldigt bra. Dags för att försöka få till bra naturligt glutenfrialussebullar. Jag använde drygt 800 av Schärs Mix C - den kan innehålla spår av lupiner så undvik den om ni inte tål ärtprotein, och resten av mjölet var MixWells sojafria, naturligt glutenfria och mjölkfria ljusa mjöl)
Funkade perfekt för min del eftersom jag fortfarande är skadad i min axel, så jag tog hjälp med kavlingen och sen kunde jag bara rulla ihop och skära, så gick det hur fort som helst att få klart bullarna, och med det extra smöret blev de ännu saftigare och godare
1600 g Kungsörnens glutenfria mjöl för bröd, pizza och pannkakor. Knåda degen smidig på mjölat bakbord, dela den sedan i 40 bitar och baka ut till lussebullar. Grädda lussebullarna mitt i ugnen 5–7 minuter
"Du har väl inte glömt bort att vi gillar lussebullar. Självklart har jag inte glömt det lilla hjärtat, och självklart fattade jag ju vinken att han ville att jag minsann skulle baka en laddning lussebullar idag när jag var ledig
* Glutenfria degar kan vara lite svåra att få jästa och fluffiga, men om du sätter in degen i ugnen på lägsta temperatur så att de får stå ljummet så jäser degen väldigt bra och bullarna blir luftiga
havremjöl, så mina blev då inte helt glutenfri. Vi hade inga russin hemma så blev ingen dekorering. Igår blev det lussebulle-bak här på HomeSweet12. (Jag använde mig av 1 dl fiberhavregryn som jag mixade till mjöl istället för
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.