75 g margarin eller smör. 75 g margarin eller smör. Detta recept hittade jag på matklubben. Fick göra om det lite då jag inte så ofta använder Lailas blåa mjöl, vilket det är i grundreceptet
havremjölk eller rismjölk. Förra helgen, när jag var i Umeå och höll kurs för celiakiföreningen, så provade vi på att baka naturligt glutenfritt tunnbröd utan mjölmix
De här goda bröden är helt suveräna att använda till kebabrulle eller liknande. Tunnbröd. Bröden går att äta direkt eller frysa, för att tina och använda vid ett senare tillfälle
Så då blir det denna familjefavorit – hårt tunnbröd med kumminsmak. Tunnbrödet finns redan på bloggen men lägger upp det en gång till då det var ett av de tidigaste recepten in på sidan och jag vill gärna lyfta fram det igen
Jag är den enda som äter glutenfritt i familjen så vid sånna här tillfällen köper vi en påse vanliga korvbröd till dom och idag kastade jag ihop de här tunnbröden åt mig
Det är helt enkelt Frias glutenfria formbröd som jag skurit bort kanterna på. Stryk ut fyllningen som kommer på kanterna och dekorera med purjolök eller gurkskivor
Varken mandelmjöl, kokosmjöl, hampamjöl eller chiamjöl innehåller särskilt mycket kolhydrater, men däremot massor med fibrer, vitaminer, mineraler och bra fettsyror som vi alla behöver
Silltårtor eller laxtårtor hör midsommar till och finns i ett oändligt antal variationer. Förutom lax och räkor ger både mozarella och färskriven parmesan extra smak till tårtan, som sedan kan garneras efter tycke och smak med räkor, laxrosor, rom, dillvippor, lime, citron eller vad du nu föredrar
Då får jag baka eget wraps- ellertunnbröd hemma i stekpanna på spisen. De går att göra helt mejerifria då vätskan är vatten eller valfri vegetarisk mjölkdryck
För en mjölkfri variant använder du förslagsvis yoghurt av havre eller soja, och om du inte tål nötter kan du i stället strössla med solroskärnor, melonkärnor eller pumpafrön
Jag föreställer mig att det också skulle vara gott med någon ansjoviscrème eller böcklingpasta. Du kan i stort sett använda vilken sorts tapenade, röra eller pesto du vill
Tunnbröd är ju nästan en självklarhet för många på julen. Tunnbröd. Allmänt Tunnbröd. 4 st tunnbröd. 2 msk mandelmjöl2 msk kokosmjöl2 msk pofiber,potatismjöl eller bovetemjöl0. 75 tsk bakpulver1 msk smält kokosolja2 tsk brödkryddor + 1/2 tsk hel fänkål1 msk fibersirap/agavesirap eller honung1 nypa salt. Grädda i mitten av ugnen i 4-6 minuter, en eller två åt gången beroende på hur stora plåtar du har. 4 st tunnbröd
Det är det enda icke glutenfria recept som jag har behållit på bloggen, av ren och skär nostalgi eftersom det var det första trevande försöket till bloggande
Servera den med någon alternativgrädde eller mjölkfri vaniljsås eller glass. Tål du inte havregrädde kan du byta till alldeles vanlig grädde eller någon annan alternativgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.