Det blev saftigt, mustigt och gott, med en fin smak av aprikoser. Jag har mina väl beprövade, som jag ständigt återvänder till, men exprimenterar också hejvilt när andan faller på
För det allra mesta brukar jag ju baka riktigt grovt och innehållsrikt, glutenfritt bröd. Under fliken Glutenfritt/Matbröd hittar du många förslag på det
Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Dessutom är jag fullständigt övertygad om att den extra kostnad det skulle innebära på sikt skulle betala sig i form av färre benbrott, färre depressioner, mindre hjärt- och kärlsjukdomar och därmed minskade sjukhusvistelser och medicinkostnader
Jag fick till och med min pappa att välja bort hans tilltänkta köpe-korv-med-bröd-lunch för att äta hemma med mig istället - och det mina vänner, det är en stor bedrift
Jag älskar att exprimentera med olika brödsorter, och det här är den senaste innovationen, ett riktigt näringsmaxat bröd - glutenfrittförstås - med en massa go´a ingredienser i form av bra fettsyror, viktiga mineraler, vitaminer och fibrer
Blanda först alla torra ingredienser, gärna i en degblandare. Blanda sedan jästen i det fingervarma vattnet och tillsätt därefter äggvita, rapsolja och den ljusa sirapen
Den här gången fick det bli ett riktigt Omegaboostat bröd med både hampamjöl, hampafrön, smoothiefrön (som innehåller sesamfrön, gula linfrön, solroskärnor och pumpafrön) pumpakärnolja och havtornspulver
Det passar lika bra för halvkrassliga och orkeslösa pensionärer (läs Kjersti) som för växande barn och raska gymmande ungdomar som behöver fylla på med extra energi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.