Om du tar för mycket åt gången kan det klumpa ihop sig rejält och bli svårt att hantera. Men ibland kan man ju faktiskt vilja ha ett lite ljusare bröd, t ex till en förrättssmörgås eller som tillbehör till en sallad eller soppa
Det löste sig så att jag travade iväg till en närbelägen ICA-butik, och köpte en påse djupfrysta glutenfria bullar, som fiket sedan gjorde i ordning åt mig
Det här glutenfria formbrödet är verkligen ett bröd som i alla fall min mage mår bra av, och som hjälper till att kicka igång den när den någon gång emellanåt sätter sig på tvären
Tja, då var det alltså dags för brödbak igen. Det jag vill visa är egentligen att det går att blanda och variera nästan hursomhelst med olika mjöl och fröer, bara mängderna är ungefär desamma i slutändan
Emma -Merakibeauty. Allt föratt passa alla inför eftermiddagens Afternoonthe. Testar att baka lite annorlunda bröd, detta bröd är både glutenfritt och passar de som äter Lchf
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Däremot blandar jag mjölsorter och andra ingredienser ganska hejvilt, och försöker variera innehållet så att jag får i mig så mycket olika nyttigheter som möjligt
(jag använder Finax röda, för icke glutenfritt använder du vanligt mjöl, ta lite mindre mängd bara). Sååå gottt, och som jag skrev i morse så bara längtade jag efter att få äta brödet till frukost
För det allra mesta brukar jag ju baka riktigt grovt och innehållsrikt, glutenfritt bröd. Det är ljust men ändå med lite tuggmotstånd, och neutralt i smaken - med bara en anings anstrykning av kokossmak - saftigt och med bra konsistens
Fukta händerna med vatten och forma degbitarna till bullar. 2 dl vatten. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-12 minuter. 2 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.