Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukter och annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Koka Gnocchin enligt anvisningar, låt rinna av. Dela kycklingen i mindre bitar och stek dem i en teflonpanna med lite smör tillsammans med kantarellerna
Idag gnocchimed kantareller och zucchini. Smaka av med salt och peppar. salt och nymalen svartpeppar. Stek kantarellerna i smör och rapsolja på ganska hög värme
En snabblagad lunch eller middag är att medans spaghettin kokar så gör jag en sås genom att steka bitar av rökt sidfläsk tillsammans med kantareller och lite hackad rödlök, när de fått färg häller jag på grädde som får koka och ta smak av allt det goda som nyss stekts i pannan
Högrevsgryta medsidfläskoch kantareller Portioner. Låt koka upp och skumma av med en sked. Perfekt med grytor som sköter sig själv, då kan man göra andra saker medan grytan puttrar på spisen
4 600 g högrev 200 g rökt sidfläsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 10 kvistar timjan 4 dl rödvin 3 msk konc kalvfond 4 dl vatten ev majsstärkelse 400 g kantareller 125 g salladslök smör salt svartpeppar 1/2 kruka gräslök Lägg till i inköpslistan
Tortellini med äpple, sidfläsk, kantarell och gräddig svamp- och äpplebuljongPortioner. Värm en panna med smör och låt äpplena och vitlöken steka på svag värme tills de mjuknat
Häll lite av den fingervarma vätskan i jästen tillsammans med salt och honung och låt allt lösa sig. Om man inte äter kött kan man självklart skippa sidfläsketoch köttfärsen och dra i lite mer svamp eller varför inte quorn i stället
Vissa rätter låter mer komplicerade än vad de är och det här är med allt säkerhet en sådan. Tillsätt då champinjonerna som ska vara skurna i kvartar, låt allt fräsa tillsamman med en klick smör tills all svamp för en fin gyllenbrun färg
Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. Blanda Crème Fraiche med majonäsen. Blanda alla ingredienserna till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé och kantareller. Salt och sv. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Vänd ihop gnocchimed kycklingröran och servera genast. Koka upp vatten till gnocchi. 2 påsar färsk Gnocchi800 gram kycklingfile2 1/2 dl vispgrädde3-4 msk ajvar1 tsk sambal oeleksalt & peppar. Låt sjuda upp medan pastan kokar klart ( cirka 3 minuter skulle min koka ) Häll av nästan allt pasta vatten, spara ev lite om det behövs till såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.