4-6 Gnocchi 900 g potatis (gärna amandine, colomba eller melody) 2 ägg 1 tsk salt 3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning) 2 msk smör (till stekning) 2 msk olja (till stekning) svartpeppar Brynt smör medsalvia 1 kruka salvia 50 g smör Till servering ca 1 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål med kapris, salvia, citron och brynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
Vänd ner gnocchin och krydda med svartpeppar och salt. Koka upp lättsaltat vatten till gnocchin. Fräs vitlök, salvia och zucchini gyllenbrunt på medelhög värme
Dra ut ett stort ark aluminiumfolie och smörj med smör, lägg på laxen med skinnsidan ner. Eftersom vi nu håller på med husmålning så har vi haft god hjälp av våran närmsta granne, som så snällt erbjöd sig av sin arbetskraft
salt & peppar. Toppa torskbitarna medcitronröran och ringla över brynt smör. det brynta smöret behöver brytas av med lite sälta och syra (från citrusen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.