Jag har lagat något liknande en gång tidigare men då använde jag fylld tortellini istället för gnocci och jag måste nog säga att det var snäppet godare, även om den här gratängen också var mycket smakrik
Jag pratar alltså om gnocci (njåcki), som egentligen är italienska för "bitar". Gnocci med salcicciaGnocci (finns färska i affären)SalcicciaSmå fina tomaterRuccolaSchalottenlökchiliGör så här
Pastagratäng med gorgonzolaostca 4 portca 400 g pasta (exv penne eller gnocci)ca 3-400 g lövbiff 1 gul lök5 dl grädde ½ tärning köttbuljong150 g gorgonzolaost1 dl riven ost (lagrad, smakrik)salt och pepparsmörKoka pastan enligt anvisningarna på paketet
Häromkvällen slängde jag ihop en sallad med gnocci och det är en snabbvariant. Sedan ett par veckor tillbaka äter äkta hälften gluten- och mjölkfritt och han har blivit så mycket bättre i sin mage, så vi får börja anpassa oss till den kosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.