Blev lite goa råglimpor igår när jag hade en brödbakardag. Dessa är fanatiskt goda. Men vet ni vad, nu har jag en surdeg på G, en från Sebastien som Martin i Hästen varit i Stockholm och hämtat
Fördeg. Gör fördegen. Blanda jäst och vatten. Vispa i mjölet. Låt stå i minst 6 timmar. Huvuddeg. Lös jästen i vattnet och blanda i vetemjöl, fördeg, surdeg, honung och havssalt
. Har fått en ny brödfavorit, en limpa som jag gjorde i morse. Den går jättefort att göra. Man rör bara ihop allt och så ska det jäsa 30 minuter och sen gräddas lika länge
Min farmor var en riktigt höjdare på bakning. Det var alltfrån brödbak till kakor och tårtor. Så det kanske inte är så konstigt att man fått ett sånt här intresse, eftersom jag är uppvuxen att hennes huset låg bredvid vårt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.