Koka upp vatten till skållningen och häll det över det grova rågmjölet i en bunke. Rör om noga. Täck över och låt stå i minst 6 timmar eller över natten
Blev lite goa råglimpor igår när jag hade en brödbakardag. Dessa är fanatiskt goda. Men vet ni vad, nu har jag en surdeg på G, en från Sebastien som Martin i Hästen varit i Stockholm och hämtat
Fördeg. Gör fördegen. Blanda jäst och vatten. Vispa i mjölet. Låt stå i minst 6 timmar. Huvuddeg. Lös jästen i vattnet och blanda i vetemjöl, fördeg, surdeg, honung och havssalt
Min farmor var en riktigt höjdare på bakning. Det var alltfrån brödbak till kakor och tårtor. Så det kanske inte är så konstigt att man fått ett sånt här intresse, eftersom jag är uppvuxen att hennes huset låg bredvid vårt
I måndags pratade jag om limporna vi hade delat ut på en mässa i Botniahallen. Nu har jag bakat samma recept här hemma och tänkte dela med mig av det här på bloggen istället för att skicka ut det åt enskilda intresserade som blev utan recept den måndagen
Denna fina maskin är en present till mig själv från mig själv. En "hålla-motivationen-uppe-som-gravid-present" (alla ursäkter att köpa något är bra ursäkter) som jag gav mig själv för ett par veckor sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.