Häll ner sockret och citronsaften i rabarbersaften, koka upp och låt det sedan svalna. Vi hittade ett recept signerat Leila som vi fibblade en smula med, fru M kom på den geniala (om hon får säga det själv) idén att slänga ner en vaniljstångmed rabarberna i saftkoket, vi minskade på sockermängden och så tog vi inte så allvarligt på det där med att inte röra i grytan under tiden det hela kokade
Koka upp vattnet med en skuren vaniljstång som du skrapat ur fröna i vattnet. Rör i cirka 1 kg socker samt vaniljsocker. 1 vaniljstång. 2 tsk vaniljsocker
Häll över i en liten fyrkanrtig form med bakplåtspapper, låt stelna, kan ta några timmar. Skär kolan i lagom bitar, jag köper cellofan som jag klipper i lagom bitar och lindar in kolan i, fäst med en bit genomskinlig tape
Jag får väl dra till med universums godaste svartvinbärssylt helt enkelt. Jag har ju tidigare hävdat att jag åstadkommit världens godaste svartvinbärssylt
Chokladsnittar fyllda med guldnougat. Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.