1. Gurkmejapasta. Sjud gurkmeja och vatten på låg värme i ca fem minuter till en krämig pasta. 2. Lägg i 1 tsk av gurkmejapastan, ingefära, rapsolja, honung, mynta och mandelmjölk i en kopp
Har ni hört talas om ”goldenmilk”. Efter att ha läst en massa artiklar om gurkmeja så har jag försökt att få i mig och familjen gurkmeja varje dag, antingen i maten (ett enkelt sätt är att ha lite i sås eller riset) eller att dricka det i ”goldenmilk”
Ingredienser Portioner. 4 glas 1 msk färsk eller malen gurkmeja 1 tsk färsk eller malen ingefära 1 tsk malen kardemumma 1 tsk malen kanel 1 krm vaniljpulver 4 tsk kokosolja 1/2 dl vatten 8 dl osötad havredryck eventuellt honung att söta med Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Goldenmilk får sin färg från den ganska blygsamt använda kryddan gurkmeja. Golden paste. Att svänga ihop en kryddig och len goldenmilk gör du i ett kick
GoldenMilk har en sammansättning av nyttiga kryddor som verkar antiinflammatoriskt och tillsätter man även lite cayennepeppar så sägs förbränning öka och vara bra för matsmältningen
En av nästa stora grej sägs vara GoldenMilk. Golden pasta. GoldenMilk baseras på kryddan gurkmeja som länge använts inom Ayurovedisk matlagning för dess många hälsofrämjande egenskaper
Har du hört om Gyllenemjölk eller Goldenmilk. The main ingredient in this golden drink is turmeric, something that has long been used in Indian Ayurvedic medicine and cooking for its many health benefits
Ingredienser5 dl vatten1 dl mandel1–2 msk agavesirap eller honung1 en knivsudd cayenne1 tsk kanel2 krm gurkmejaGör så härKör mandel och vatten i mixern tills det blir en mjölk
I det Ayurvediska orginalreceptet till Goldenmilk som jag skrev om igår så ska det egentligen vara komjölk, men självklart kan man ju ta vilken mjölk(ersättning) man själv föredrar
Värm mandeldrycken i en kastrull på svag värme tillsammans med alla kryddorna. Smaka av om den har önskad styrka och vispa sedan så att du får upp ett härligt skum
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.