Vi har inte odlat så mycket i år som vi brukar, eftersom vi flyttade i våras. Men ett litet tillfälligt växthus med tomat, paprika och gurka har vi ändå haft
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Jag spyr på bleka, vattniga och läskiga tomater som ligger och stirrar i grönsaksdisken. Kan man så tycker jag att man ska försöka hålla sig till ekologiska tomater och solmogna
Recept. 5 st mogna röda tomater1 st liten gul lök2 stvitlöksklyftor0,5 dlvitvinsvinäger0,5 dltomatpuré0,5 dlfarinsocker1 mskworcestersås1 tsksalt1 krm nymald svartpeppar
Erica skickade med mig alla ingredienserna till hemmagjorda hamburgare. Och allt var hemmagjort. Här kommer receptet på hennes gooooda ketchup med lite sting
Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Skär sellerin i små bitar. Kärna ur chilin och hacka den fint. Fräs lök, vitlök, ingefära, selleri, chili och hackade basilikastjälkar i olja
Visst är det lite lyxigt att servera en hemgjord ketchup till hamburgaren eller till köttfärssåsen. Det är inte alls svårt att göra och den håller i ca 3 veckor i kylskåpet
Ketchup. 10 juni 2016 @ 10. 15. Som jag har sagt tidigare, jag tycker om att testlaga mat, iaf en gång. Vissa saker blir ju inte som man tänkt sig, vissa blir mycke över förväntan
Det tidigare tomatrekordet är nu slaget. Med dessa mängder tomater gäller det att variera sig. Solmogna, plockade och direkt in i munnen är ju förstås allra godast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.