Dela blomkålen i mindre bitar och lägg den i en matberedare. Det låter säkert jättekonstigt men det är så gott och man blir verkligen mätt på få kalorier
Torskfilé, ugnsrostad blomkål toppad med riven parmesan och smörsås. På fisken hade vi en klick med blandning av philadelphia, pepparrotsost och persilja
Då med potatismos, nu i LCHF-tider får det bli Blomkålspuré till istället. Då bestod fyllningen till stor del av ketchup och senap, även där går det att få till en kolhydratsnålare variant
Ta bort blasten från blomkålshuvudetoch skölj sedan av det. Recept på paprikasåsen hittar du längre ner i det här inlägget (vart jag har fått tag på det ursprungliga såsreceptet har jag dessvärre inte antecknat) och recept på ugnsstekt palsternacka hittar du om du klickar här
Skär eller bryt blomkålen i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och släng i blomkålen med smör. Detta blev dock jättegott och passade perfekt denna kyliga måndag
Blomkåloch broccoli är något som jag verkligen gillar med LCHF. Man kan göra så otroligt mycket med det och här har du en variant som passar ypperligt istället för pommes eller annan ugnsstekt potatis
Koka hela blomkålshuvudet i. 1 hel blomkål 400 gram nötfärs 1 gul paprika, hackad 1 röd paprika, hackad 1 gul lök, hackad 2 msk persilja, hackad 2 ägg Salt Svartpeppar Chiliflakes Vitlökspulver 1 msk dijonsenap 2 paket bacon Gör så här. - Läs hela inlägget här 1 hel blomkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.