Lite fredagspyssel i köket och det blev en favorit i nytappning, nämligen parmesanpanerad gösfilé med ugnsbakade tomater, bacon, blomkålsmos och spenatsalladen från Trines matblogg
Bottna med rivna äpplen, vispa ihop alla ingredienser till fyllningen och häll den över. Servera den gärna med en klick mjuk vaniljglass men den är god precis som den är
Man hör vad andra har gjort för godsaker hemma, en vän kommer med färsk larsmogös, man bläddrar i en gammal Allers i väntrummet eller nappar åt sej Etiketten från Alko, när man veckohandlar
Skulle kanske kunna kalla den kyckling i gräddsås också eftersom det inte är så mycket till gryta så som jag tänker mig gryta med en massa ingredienser
Börja med den mindre mängden mjöl då äggen varierar i storlek. Nagga den med en gaffel. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter
Ingredienser 450 g kalkonfärs 150 g kalkonbacon, strimlad 2 msk olivolja 1 st stor gul lök, finhackad 2 st vitlöksklyftor, finhackade 1 st stor morot, hackad 1 burk konserverade körsbärstomater 2 msk tomatpuré 1,5 dl rödvin 1,5 dl hönsbuljong 1 kruka färsk basilika salt svartpeppar Till servering
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser utom kryddorna i en långpanna och blanda väl. Blanda vatten, honung, olja och kryddorna väl och häll blandningen över müslin och rör om
Prova med sticka. Dela kakan och fyll den med marsankräm, vispad grädde och skivade jordgubbar. Jag brukar vispa ihop grädden med marsankrämen innan jag fyller kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.