11 msk
vetemjölBörja med att skrubba eller skala potatisen. Skär den sedan i grova bitar och koka upp i saltat vatten. Tina broccolin och lägg ner i potatiskoket ett par minuter innan potatisen är klar. Medans potatisen kokar kan du göra bullarna:
Mixa solroskärnorna fint i en mixer. Lägg över i en separat skål. Mixa bönorna och havregrynen. Blanda ned i skålen med frömixet. Riv eller finhacka den gula löken, blanda i. Slå på soja och peppar. Rulla till bollar, blir ca 20 stycken. Stek på medelvärme i olja. (Tips! Skulle smeten bli väldigt lös kan du tillsätta mer havregryn. Låt också bullarna få lite yta i pannan innan du vänder runt dem för att de ska hålla formen bättre) Gör såsen
Koka upp grädden tillsammans med soja och svartpeppar. Vispa ner mjölet och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt ev lite sambal oelek ifall du vill ha lite mer sting i såsen. Ställ åt sidan. När potatisen är färdigkokt: häll av vattnet och tillsätt grädde, salt och svartpeppar. Mosa eller vispa till önskad konsistens. Servera till bullarna och brunsåsen.
Koka matvetet i rikligt med saltat vatten och gör undertiden smeten till nuggets. Blanda ihop ströbröd, potatismjöl, salt, spiskummin och sambal oelek och blanda sedan ner den mixade kikärtssmeten och rör om
Blanda de mosade bönorna med timjan, sambal oelek, majsstärkelse/potatismjöl och buljong. Börja med att göra degen dagen innan (eller på morgonen samma dag)
Serveras med t. Enkelt gott och mättande. portionsbitar lax a´125 gr… Lägges i en eldfast form o kryddas med citronpeppar o citron eller limesaft ca 2 msk Bakas i ugn 175 gr ca 30 min… Broccollimos 600 gr potatis delas i mindre bitar 1 stort stånd broccoli eller samma mängd fryst salt kokas mjukat tillsätt ca 1 dl lättmjölk o 1 msk flytande margarin o gör potatis mos
Smörj en ugnfast form och lägg ett lager med potatisskivor. tomat&medelhavsörter. Skala och hacka löken. Lägg i färsen, stek den tills den är grynig och genomstekt
Tryck till med sked eller gaffel. Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.