känn efter med en sticka (eller provsmaka, för all del) att rotfrukterna är färdiga. Lägg dem i en långpanna med hela oskalade vitlökskyftor samt tjocka halverade skivor av citronen (tvätta den ordentligt först, om den inte är eko
Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Utöver peppar och salt lät jag de olika styckdelarna vila medrosmarin, citron, vitlök och olivolja. Ibland smakar jag av med lite citron- eller limejuice
Vad du behöverPasta med bacon, citronochrosmarin300 g Pasta (gärna penne eller rigatoni)1 paket Bacon (140 g)1 st vitlöksklyfta3 dl Grädde1. 5 dl vitt vin1 tsk kalvfond1 st citron (finrivet skal)1. 5 msk Citronsaft (eller efter smak)2 tsk torkad rosmarinsvartpeppar1
Pressa gärna lite citron över köttet, det ger en fräsch känsla av medelhav. Den var dock den godaste jag ätit, perfekt mediumoch så mör att köttet bara faller sönder i gommen
4 4 port ris eller annat gryn rivet skal av 1 citron 1 msk saft av citron 600 g kycklinglårfilé 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk rosmarin 2 dl lätt crème fraiche 1 hönsbuljongtärning 200 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan
Tillsätt ägget i färsen, blanda i vitlök ochrosmarin, krydda med salt och peppar. Det finns flera fina sätt att smaksätta sitt lamm på och idag föll lusten till smakvännerna citron, samt vitlök ochrosmarin från husets täppa
Blanda i en stor skål med olja, citronsaft, salt och peppar. Med en spann chorizo, två biffrader av varje oxe och entrecôte för en mindre Bindefeldsskiva, visade min granne häromsistones var skåpet ska stå
Skala rotfrukternaoch skär dem i jämnstora tärningar. Jag har tyvärr inte skrivit upp vart originalreceptet kommer ifrån, men jag har i alla fall noterat att grytan egentligen ska lagas med sötpotatis, istället för morötter och kålrot som jag har valt att göra
Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Servera tillsammans med ris eller potatis. Härliga smaker från rosmarinoch surt och sött från citronoch honung
Putsa, salta och peppra filéerna och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Blanda olja, honung, citronskaloch saft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och vitpeppar och häll över köttet ett par timmar före servering
Avsluta den gräddkokta kålen med finskuren schalottenlök och skurna örter precis före servering. Ugnsbakad torsk med gräddkokt spetskål, pancetta ochcitronPortioner
Smaka av med salt och peppar. Bryn dem på båda sidor i omgångar i en stekpanna med smör. Tillsätt fond, vin, vatten, tomatpuré, rosmarinoch finrivet citronskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.