Grön ärtsoppa med mynta, Markiz Taintons recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 11 msk olja eller kokosolja
  • 12 msk solrosfrön
  • 11 tsk fänkålsfrön
  • 12 tsk korianderfrön
  • 15 cm färsk ingefära
  • 10,5 tsk mald kardemumma
  • 14 dl gröna ärtor
  • 16 dl vatten
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 11 dl kokosmjölk
  • 11 dl mynta
  • 11 zucchini 1 msk olja eller kokosolja 2 msk solrosfrön 1 tsk fänkålsfrön 2 tsk korianderfrön 5 cm färsk ingefära 0,5 tsk mald kardemumma 4 dl gröna ärtor 6 dl vatten salt peppar 1 dl kokosmjölk 1 dl myntaSkär zucchini i tärningar. Hetta upp olja i en gryta och fräs solrosfrön, fänkålsfrön och koriander i 1-2 minuter under omrörning. Tillsätt sedan kardemumman, riven ingefära och zucchinitärningar och fortsätt röra i 1 minut. Tillsätt ärtor, vatten salt och peppar, rör om och låt sjuda på låg värme under lock i ca 20 minuter. Vänd i kokosmjölk och rör om. Stäng av spisen och låt dra 5-10 minuter. Tillsätt mynta och mixa sedan till en fin soppa.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.