175 g
fetaostSkala lök och vitlök. Hacka grovt (ska mixas sen). Hetta upp en kastrull med olja, fräs lök och vitlök på medelvärme till den mjuknat. Tillsätt vatten och buljongtärning. Häll i ärtorna. Låt puttra på svag värme i 10 min. Mixa till helt slät soppa. Smaka av med citronsaft, salt, peppar och sambal oelek Gör topping:
Rosta solroskärnorna i torr stekpanna tills de får lite färg. Blanda i örtkrydda. Salta och peppra. Servera med soppa, fetaost och gärna något bröd. Gör vegansk? Servera med vegansk fetaost eller annat alternativ till ost.
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en gryta med smör. Smaka av med salt och peppar. Lägg ut kexen på en plåt med bakplåtspapper och strö på osten
Grönärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.