Grönärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
Grönärtsoppa med pepparrot och bacon. 4 portioner1 medelstor scharlottenlök1 msk smör2 dl vitt torrt vin/matlagningsvin1 buljongtärning grönsak/kött500ggröna ärtor1,5 dl grädde1,5 dl vattenÖrtsalt2 dl creme fraiche0,75 dl pepparrotsvisp Örtsalt BaconStek baconet riktigt knaprigt så att du kan smula det i mindre bitar
Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grönärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
Foto. Theres Lundén. En underbart god snabbmat. Ser man bara till att ha ärtor i frysen och grädde i kylen och buljong blir det nästan som att koka soppa på en spik
Detta är verkligen en av mina favoritsoppor. De gröna söta ärtorna och grädden tillsammans med bubblet kan inte annat än att sprida glädje i hela kroppen
Detta komponerade jag ihop själv efter ett recept från nya Iform. Receptet innehöll betydligt mer ingredienser än såhär men jag hade inte allt hemma så jag gjorde en enklare variant
GRÖNÄRTSOPPA AVOCADOMOUSSE FETAOST OCH RÄKOR. Soppa har blivit en stor del i mitt matlagningsliv. Då och då får jag i uppdrag att laga sopplunch på företaget Stratiteq och det är riktigt kul att skapa soppor med tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.