Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatis medgrön sparris,. När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat äggoch färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Smält smöret i stekpannan ochlägg i sparrisen, salta och peppra. Extra gott blir det om man toppar med en eller två hoprullade skivor lufttorkad skinka på varje tallrik och dekorerar slutligen med några blad ruccola
Sparris, både grönoch vit är i säsong. Lägg upp sparris med laxskivor och hollandaisesås. Vispa ihop äggulor, vatten och citronsaft i en kastrull på svag värme tills det blir ett skum
Lägg upp och servera med brynt smör och rostade pinjenötter. Lägg ned resten av sparrisen i det kokande vattnet och ta upp dem nästan på en gång, de ska bara bli varma, låt rinna av
Hur som helst, jag ska bara gå direkt på sak, jag var och handlade på min "Libanes" idag, vilket innebär min lilla frukt-ochgrönsakshandel som är den bästa som finns
Servera med några skivor falukorv med hög kötthalt och stekt ägg. Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
Vit sparris medpocheratägg, citronhollandaise och krassePortioner. Rör under tiden försiktigt runt med en hålslev eller visp så att vattnet ständigt virvlar runt, men var försiktig så att du inte kommer åt själva äggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.