1 L riven vitkål. 2 päron av fast sort. 4 stjälkar blekselleri. 1 dl majonnäs. Salt och peppar. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar
Vitkål. Tranbär. Valnötter. 1 msk vinäger. 2 msk olja. 2 msk majonnäs. 1 tsk honung. Salt och peppar. Rosta valnötterna i stekpanna, dra åt sidan och låt svalna
Konsistensarna och smakerna hänger ihop på ett alldeles rasande bra sätt. Sallad på finstrimlad brysselkål med apelsin-dijonvinaigrette, rostade hasselnötter och pecorino
Oavsett till vilken kosthållning du bekänner dig är detta en läcker, lyxig och ovanlig delikat soppa vars ingredienser och smaksättare balanserat varandra på ett ovanligt bra vis
Flertalet av julens kryddor lyfter den här linssalladen till oanade höjder. Prova gärna att byta ut linserna mot buljongkokt gröt- eller fullkornsris så här i juletid
1 L riven vitkål. 2 päron av fast sort. 4 stjälkar blekselleri. 1 dl majonnäs. Salt och peppar. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar
Förra veckan fick jag hem ett juligt kit från Hälsans Kök, med ingredienser till flera härliga rätter som passar perfekt som en del av julbordet, eller som god decembervickning
Förutom att jag kommer bjuda på en hög med vegatariska julinspirerade recept kommer jag också dela med mig kring lite pysseltips och tankar på en grön jul när det gäller själva stylingen av julbordet och så klart, som utlovat, kommer i n s t r u k t i o n e r på hur man bygger sitt eget julbord av återvunnet material
Då, om inte annars, är det definitvt en extra fördel att Las Moras Chardonnay kommer i PET-flaska. Att kunna erbjuda sina gäster dessa läckra, gyllenbruna knyten med ett glas kallt, vitt vin är i mitt tycke en alldeles strålande start på midsommarfirandet
Men - med buffelmozzarella och en riktigt fin olivolja är detta i mitt tycke en ren delikatess. Jag delar sällan mozzarella med kniv, utan föredrar att bryta den i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.