13 knippen
grönkål, grovhackad 2 dl hasselnötter 100 g parmesanost salt
1 Dressing1
citron, saften av 0,5 dl olivolja salt och pepparSätt ugnen på 200 grader. Dela nötterna i halvor och rosta på en plåt i ca 20 minuter tills de är gyllene.
Blanchera grönkålen. Blanchera är ett tjusigt ord för att koka grönsaker i vatten med salt i ca 1 minut och sedan direkt lägga dem i en skål med vatten och is. Det gör att grönsakerna håller sig krispiga. Sila av och låt torka. Blanda dressingen och häll över grönkålen. Strö över hasselnötterna och hyvla över parmesanosten.
Låt puttra på svag värme och smaka av med salt. Hackade rostadehasselnötter. Ankbröst går utmärkt att köpa fryst och är lättlagat om man har rätt teknik
Hur gott som helst ihop med potatisen och knapriga hasselnötter. Det här åt vi till chilimarinerad och grillad entrecôte och trots stor misstänksamhet från två av gästerna medan potatisen var i ugnen (det luktade skunk, eller fotsvett tror jag någon sa
Servera sedan grönkålssalladenmed kycklingspetten och lite extra kokosmjölk. Grönkålssallad. Blir uppkomsten av den första visdomstanden väldigt problematisk borde man kunna förstå att resterande tre inte kommer vara en dans på rosor, mitt förslag är därmed att antingen rycka ut dem innan de hinner vända upp och ner helt på min värld alternativt ge mig starka smärtlindrande preparat – i förebyggande syfte
Toppa salladen med den hyvlade parmesanenoch de rostade pumpakärnorna. Blanda saften från den halva citronen med en halv deciliter olivolja, malen svartpeppar och lite salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.