Grönpepparkryddad oxfilé med speciell madeirasås
kokschefen.se
kokschefen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 750 g oxfilé
  • tjocka delen
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ msk torkad grönpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • Hushållssnöre 
  •   
  • Speciell madeirasås
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • ¼ dl strösocker
  • ½ dl frysta lingon
  • 2 dl vatten
  • ¼ dl koncentrerad kalvfond
  • ¼ dl madeiravin
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 msk (knappt) maizena
  • 1 msk smör 
  •   
  • Tillbehör och garnering
  • Råstekt festpotatis – LÄNK!
  • 50 g anklevermousse – köp eller gör själv – LÄNK!
  • ¼ dl frysta lingon
  • Färsk timjan
  • 250 g färska salladsärtor 

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.