Pensla biffarna med olja och vänd dom i ströbröd. 3 morötter skurna i mindre bitar,kokta5-7 potatisar,kokta(skär potatisen i mindre bitar så går det snabbare)ca 8- 10 broccolibuketter,kokta(kan kokas med morötterna)en gul lök,finhackad1 stor vitlöksklyfta,pressad1,5 dl smulad feta ost1 dl grädde1 dl ströbröd + 1-2 dl till för panering2 äggmatoljasalt,pepparBlanda grädde och ströbröd, låt svälla en 5 min
Enklaste, enklaste grönsaksbiffarnamed bara några få ingredienser, som blir härligt krispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
Jag gillar verkligen kött, men ibland känns det bara fräscht med mycket grönsaker. Dessutom känns det bra ut hälso- och miljösynpunkt med mer vegetarisk mat
Vi käkade biffarna med ugnsstekt potatis och en kall sås (se recept nedan). Jag kan även tänka mig att det kan vara gott att servera biffarna med ris eller någon annan form av gryn samt en mustig tomatsås
Skär osten i tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 300 g fetaost. Baka i ugn i 15 minuter. Lägg upp osten på ett fat och ringla över honung och olja
Dela filodegsarken på mitten och lägg på varandra, pensla med smör mellan varje ark. Lägg fetaosten på mitten och vik filodegen så att den täcker osten
Smördeg på rulleKetchup i i bottenFetaost smulad över ketchupen Oregano strös överRulla ihop och skär i 1,5 cm tjocka bitarTryck till dem lite200 gr i ugnen ca 15 minuterLåt dem svalna på galler Servera till en drink eller lite bubblor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.