Blanda runt salladen med dressingen och servera till frittatan. Recept och foto. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja och fräs champinjonerna gyllenbruna. Skär den kokta potatisen och 100 gram soltorkade tomater i skivor. Varva potatis, soltorkad tomat, cocktailtomater och champinjoner i en ugnsfast form och smula över 150 gram fetaost. Vispa ihop 6 st ägg med 2 ½ dl mjölk, 1 tsk timjan, 3 krm svartpeppar, 1 nypa salt och 1 msk grönsaksbuljong. Häll äggstanningen i formen och sätt in i ugnen ca 30-40 min eller tills äggstanningen har stelnat. Skär morötterna och 3 st selleristjälkar i tunna slantar och blanda med 100 gram salladsmix. Gör en dressing på 2 msk olja, 1 msk balsamvinäger, 1 tsk honung och 1 nypa salt och peppar. 150 gram fetaost. 2 salt och svartpeppar
Tomater, fetaostmed ännu mera örteroch oliver, en krämig smakexplosion att täcka din laxfilé med. Fisken bäddade vi ner i en smakfull säng, den fick en härlig örtmadrass att vila sin lekamen på och som stoppade om den med ett skönt fetaosttäcke
Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focaccia med soltorkade tomater, fetaostoch färska örter. Det kommer även att serveras en pastasås med fläskfilé och kantareller och pappardelle
Hade ett recept på en potatissallad som låg och väntade på att bli testad, sist vi hade några vänner över passade jag på att prova den, lade till lite egna saker och kom på ännu mer ingredienser som skulle passa att ha i medan vi åt den, det här är slutresultatet, hoppas ni gillar den
Rör samman färs, ägg, örter, olivhack ochfetaost i en skål, vrid några varv med svartpepparkvarnen. Forma färsen till en limpa, lägg i en ugnsfast form och klä den med bacon
De skulle sannolikt passa som hand i handske medörternaochfetaosten. Om jag skulle förbereda den skulle jag blanda ljummen potatis med smaksatt olja, men vänta med att tillsätta fetaosten
Färsblandning2 gula lökar 2 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt, urkärnad olivolja, att steka i 600 g lammfärs 2 dl basilika, hackad och hårt packad 1 dl mynta, hackad och hårt packad 1 citron, rivet skal och saft salt svartpeppar, nymalen 400 g lasagneplattor (torkade) 250 g fetaost (gjord på får- eller getmjölk)
Då har jag det perfekta och goda facit här. Laxfilé täckt medfetaostoch smarriga örter4 portionerDu behöver. 250g fetaost ( Den HÄR. Blanda alla ingredienserna i en bunkeLägg fetaostblandningen på laxfilénIn i ugnen 200 grader i ca 30 minServera med en sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.