65 gram
valfri påse blandad sallad av gröna blad ex. spenat, ruccola, mache eller en valfri blandning
13 msk
olivolja
12 msk
fin vit- eller rödvinsvinäger, eller balsamvinäger
11 krm
nymalen svartpeppar
10,5 tsk
flingsalt eller något krm vanligt salt
15
rädisor (valfritt)
11/2 fint
skivad rödlök (valfritt)
1100 gram
cocktailtomater (valfritt)Skölj och rensa salladen. Skär eller riv isbergssalladen i grova bitar. Skär eller riv lollo rosso i grova bitar. Blanda salladen i en serveringsskål eller lägg upp på ett fat. Toppa ev. salladen med några fint skivade rädisor eller en halv fint skivad rödlök. Blanda dressingen av olivolja, vinäger, salt och peppar i en skål bredvid. Blanda inte i salladsdressingen förrän precis innan servering annars slokar salladen fort av saltet och syran.
Skär salladen, dela tomaterna. Grovskiva gurkan och dela i 4 bitar,skär löken fint. Slå av spadet från majsen, strimla och skär paprikan i mindre bitar
Jättegod sallad med syrlig smak. Ta gärna romansallad och dela i stora bitar. Lägg på ett fat och toppa med strimlade soltorkade tomater, små bitar getost, hackade pecannötter och toppa med en vinegrette
Blanda vitlök, vinäger och 5 msk olivolja i en skål. Koka bönorna, skölj dem i kallt vatten. Värm lite olja i en stor stekpanna och stek Kebab i 8-9 minuter
dagens recept, grönsallad, sallader. Grönsallad. Tillagningstid. 10-15 minuter. Ingredienser. 5 portioner. 1 st liten isbergssalladshuvud eller 1/2 stor
Recept. Gäst. lör, 2013-07-20 10. 32. 10min. (0). Sila och sätt bönorna i en mixer. Tillsätt oljan, saltet, pepparn, citronen och vitlöken och mixa samman till en grovmix
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.