Ett saftigt, lättlagat långpannebröd med lite grahamsmjöl i. Skär degen i rutor med en vass kniv. Grahamsrutor24 rutor50 g jäst5 dl vatten, 37 grader25 g smör, rumstempererat1 tsk salt2 msk sirap250 g Kesella lätt (1%)2 dl grahamsmjöl12-13 dl vetemjölSmula jästen i en degbunke, häll över vattnet och rör om tills jästen löser sig
Visste ni att chiafrön innehåller mer omega-3 än en laxbit, omega-3 är viktigt för den hormonella balansen i kroppen och kan verka antiinflammatoriskt. Chia innehåller också 21 gram protein per 100 gram, med hela 18 av de 20 olika aminosyrorna, en riktig bra källa till vegetabilisk protein. Dessutom är chia berikad med mineralerna magnesium, kalium och zink 2 skedar frön innehåller mer kalcium än flera glas mjölk
Tillsätt sojamjölken och mixa med en stavmixer (eller i en blender). 2 msk Chiafrön. toppa med 2 g solrosfrön (+ 12 kcal)Enkelt. 1Rör sedan ner chiafröna och låt stå i kylen minst en 1 timme (går också bra över natten). 1Ta ut puddingen och toppa med apelsin eller valfri frukt
Med tanke på hur fort arbetsveckorna går lär det gå lite extra snabbt till veckan. Känns som det var evigheter sen jag bakade matbröd, så synd för det är ju så gott med nybakat
Rå choklad är bland det nyttigaste man kan äta, med ett extremt högt ORAC-värde, och chiafrön innehåller mängder med bra fettsyror, förutom en massa mineraler och vitaminer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.