uppe med tuppen en vanlig dag. Grahamsscones. Nygräddade scones e gott, med ost o smör. Grahamsscones. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa
Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl russin
Så nu hoppas vi på att helgen känns extra lång och det blir massor med sömn och vila. På jobbet bakar vi dessa grahamssconesen varje fredag, som vi sedan har till fikat, för att lite fira att det är fredag, och det är ju precis så det ska vara
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Blötlägg russinen i rom minst ett par timmar innan kakan ska bakas, gärna kvällen innan så det får dra in
Skåra varje kaka korsvis med en vass kniv. Klä 2 ugnsplåtar med bakplåtspapper. Värm ugnen till 250°. Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke
Blanda alla ingredienser med degkrokarna på elvispen eller i en matberedare. GRAHAMSSCONES16 st bullar5 dl grahamsmjöl3,5 dl vetemjöl0,5 tsk salt1 tsk socker5 tsk bakpulver75-100 g smör4 dl mjölk (gärna sur)Gör så här
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. 150 g russin. Arbeta degen på en högre hastighet i ca 5 minuter och tillsätt hela hasselnötter och russin. 150 g russin
Vi började dagen med ett Russin- och hasselnötsbröd. I onsdags bakade jag och mina klasskamrater Jesper & Christopher tillsammans, två härligt pratglada killar som man sällan har det tråkigt med
Ett tips till er som inte vill kladda med sirap är att ta ett dl mått och tryck sen ner det i mjölblandningen för att skapa en grop som ni sen häller ner sirapen i
Jag såg ett recept i julas med saffransbullar som man hade bakat i en långpanna, efter att ha kikat vad som fanns hemma fick det också bli russin och valnötter i bullarna
Dela degen i 10 bitar och rulla till platta bullar med hjälp av vetekli. Sätt ugnen på 225 grader. Mät upp mjölsorterna, bakpulver, salt och smöret (i mindre klickar) i en matberedare
Jag har dock inte varit så förtjust i den mörka chokladen, så idag bestämde jag mig för att göra mina egna med mandelmassa från Odense, Rom-Russinfyllningmed en hint av vanilj och badade i halvljus/mörk choklad
Peter 9 Linnéa 9russin och solrosAnnons. 9russin och. Var på bok- och biblioteksmässan i torsdags och fick en surdeg av martin som gör bloggen pain de martin
Jag valde att ha kanel & russin i min samt toppa den med hemgjort vaniljkesella. Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.