Det här är nog en av de absolut godaste desserter jag någonsin har ätit, madeleinekaka dränkt i brynt smör och cointreau, serverat med grapefruktsorbet, crème pâtissière, grapefruktfiléer och pinjenötter
God fortsättning. Jag vet att det gått nästan en vecka sedan nyår, men jag har inte varit inne här sedan dess så därför blir det en sen god fortsättnings-hälsning
Dottern gjorde den här sorbeten som verkligen blev otroligt god. Både jag och barnen är helt galna i grapefrukt och hon kom på att smaksätta dem med basilika efter att lite förstrött ha tagit ett basilikablad i munnen då hon drack grapefruktjuice
Här kommer ett enkelt och smarrigt recept på hur du gör en egen grapefruktsorbet. Hemmagjord grapefruktsorbet Spara Skriv ut Ingredienser 5 grapefrukter 1 citron 2 dl socker 6 dl vatten 2 äggvitor Instruktioner Koka upp socker och vatten till en lag och låt den koka i 5 minuter under lock, låt den sedan svalna
Koka upp sockret i 2 dl vatten tills det löst sig. Lyft bortkastrullen från spisen, tillsätt resten av ingredienserna, blanda väloch häll genom en fin sil
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.