Det här är nog en av de absolut godaste desserter jag någonsin har ätit, madeleinekaka dränkt i brynt smör och cointreau, serverat med grapefruktsorbet, crème pâtissière, grapefruktfiléer och pinjenötter
Dottern gjorde den här sorbeten som verkligen blev otroligt god. Både jag och barnen är helt galna i grapefrukt och hon kom på att smaksätta dem med basilika efter att lite förstrött ha tagit ett basilikablad i munnen då hon drack grapefruktjuice
Här kommer ett enkelt och smarrigt recept på hur du gör en egen grapefruktsorbet. Hemmagjord grapefruktsorbet Spara Skriv ut Ingredienser 5 grapefrukter 1 citron 2 dl socker 6 dl vatten 2 äggvitor Instruktioner Koka upp socker och vatten till en lag och låt den koka i 5 minuter under lock, låt den sedan svalna
Koka upp sockret i 2 dl vatten tills det löst sig. Lyft bortkastrullen från spisen, tillsätt resten av ingredienserna, blanda väloch häll genom en fin sil
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.