Aubergine och zucchini – perfekta gratängkompisar. Den ena kommer utan omsvep här – en härligt krämig gratäng som gör vilken köttbit som helst rättvisa, men som också funkar alldeles ypperligt för den som hellre äter vegetariskt
Varva skivorna av zucchini, aubergine och tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja
8-10 medelstora potatisar, ca 3/4 kg. 8-10 medelstora potatisar, ca 3/4 kg 2 gula lökar Ca 300 g rökt skinka 2 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Ev 1 tsk timjan 2 dl vispgrädde
Lite matlagning igen då, var sugen på att testa göra köttfärslådan med potatis med lite extra ingredienser för att få den lite matigare(mättnadskänslan håller sig längre och blir lite mera smaker i maten
Gratänger & pajer Potatis och rotsellerigratäng. Nuförtiden kommer vi gång på gång på oss själva med att laga nästan enbart gratänger, soppor och annan värmande mat
Stek räkorna i lite olja o krydda dom med vitlök , paprikapulver o lite cayennepeppar eller chili. Skiva zucchinin i skivor och sen klickar ut röran på zucchini skivorna o varva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.