Vitlöksgratineradehavskräftor, en perfekt start på middagen. Godast blir det med färska kräftor, men det går bra även med kokta, halvera då tiden i ugnen eftersom de lätt blir torra
Vi fyllde vagnen med korv, kalkon, olika ostar, grönsaker, såser och annat smaskigt och jag sprang även på färska havskräftor och blev såååå sugen på att testa dessa
(Används kokta havskräftor ska de endast gratineras i några minuter på översta falsen. Klyv kräftorna på längden genom att lägga dem på rygg och skär ett snitt längs med stjärten till huvudet
Vi har lyckats få tag på havskräftor när det varit kampanj och fått riktigt bra pris. Gott, super enkelt och kanske något annat än vad man brukar äta en vanlig vardag
Lägg demmed skalsidan ner i en ugnssäker form. Klyv havskräftorna på längden och knäck klorna lätt. Vispa smöretkrämigt och blanda med basilika, persilja, citronskal, salt och sambal oelek
Här bjuder jag på mitt favoritrecept på gratineradehavskräftor. kokta havskräftor. Kräftorna delas och toppas med ett syrligt, gott örtsmör innan de åker in i ugnen och gratineras
Nyårsmiddagen inleddes medgratineradehavskräftor till förrätt. Erik stod för tillagningen och det är sällan han misslyckas i köket, den här gången glänste han till och med lite extra
Här kommer ett enkelt recept på en aptitretare av stora mått, får man inte beröm och massa ryggdunkar efter detta, ska man inte bjuda hemdom personerna någon mer gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.