Grattis mamma - 65 år i dag. I dag är det ingen vanlig dag, nej för det är mammas födelsedag. Jag har gjort två smörgåstårtor till hennes bjudning i kväll, så de som kommer och firar henne får smaka av dessa tårtor
Hej allihopa. Jag lever. Jag nästan skäms över vad lite jag har skrivit den här senaste månaden och de ser vi även på vad lite jag har bakat denna månad men jag har helt enkelt inte haft tid
Stort grattis från mig, det är en glädje att Sigrid vann. Jag har haft tillfälle att bli god vän med en fantastisk människa och matlagerska, Sigrid Bàràny som har kämpat som en gudinna, lagar sin mat med lätthet, stil och klass och nu vunnit Sveriges Mästerkock
Inte nog med att jag har tvingat mig själv att prova surströmming, nu hamnade paltbrödet på menyn. Och jag som inte ens har gjort iordning varken svartsoppa, gås, eller ålagille
Mjuk tigrerad lingonpepparkaka med choklad och valnötter4 ½ dl vetemjöl3 dl strösocker2 tsk bikabonat1 tsk ingefära½ tsk kanel100 g smält smör3 dl mjölk1 ½ dl lingonsylt1 dl valnötter, grovt hackade75 g mörk choklad1 tsk ingefära1 ½ tsk kanel1 ½ tsk malda nejlikor100 g mascarpone eller kesella75 g rumsvarmt smör (ta för guds skull inte margarin. )1 ½ dl florsocker2 tsk vaniljsockermörk chokladnågra valnötterSätt ugnen på 175°. 75 g mörk choklad. 75 g rumsvarmt smör
2 ägg1 dl honung3 tsk vaniljsocker100 g smör1 dl mjöl0,75 dl potatismjöl2 tsk bakpulvermandelspånSmält smöret. Lägg mandelspån i botten av formarna och fyll på med smetSätt ugnen på 175° c och grädda i 10-15 minuter
För er som inte vet så äter jag mejerifri LCHF (med undantag för smör) i mars och oktober. Sen är det ju bröstcancer i fokus i oktober och då det är något som jag själv har genetisk risk för har jag valt just oktober
Grattis, fantastiskt duktiga ni som drivit detta i två år. Fyllningen gjorde jag genom att blanda 0,75 dl nästan kokande vispgrädde, 0,5 dl svartvinbärspuré och 300 gram vit choklad. 0,75 dl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.