Rör om och se till att alla filéer kommer i kontakt med lagen. Just nu ligger min strömming i frysen för att kunna tas fram i tid för att gravas till jul
Exprimentera inte med gravningen var säker på att filerna är gravade helt igenom. med dill. Här kommer två recept på gravadströmming från påskhelgen, de fungerar lika bra till midsommar eller jul
Gravadströmming eller sill i en kryddig sås serverad med nypotatis hör sommaren till. Du kan vänta med att dra skinnet av strömmingen tills du tar den ur ättikslagen, men resultatet blir bättre om du gör det från början
Viltkött är magert och blir lätt torrt, därför är det viktigt med snabb tillagning, eller att köttet äts direkt när det nått sin perfekta kärntemperatur
Grava i 24 timmar (mindre än halva tiden räcker utmärkt med vakuummarinerare), vänd påsen då och då. Blanda salt och socker i en plastpåse, lägg i köttet och gnugga/skaka påsen så kryddorna fördelar sig
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Det är ju faktiskt jättegott och också väldigt billigt och dessutom så är det ju roligare att variera sig lite med fisksorterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.